Op uitstap naar Dendermonde

Onder het  motto “verken uw eigen land en blijf in beweging” gingen 10 ‘dappere’ senioren uit onze provincie op stap in Dendermonde. Verzamelpunt was het station. Na een korte briefing met wat uitleg over de stad trokken we naar het standbeeld van het ros beiaard,  hét kenmerk van de stad. De legende boeide ons.

De kerk van St. Gillis binnen en het heldenmonument deden ons stilstaan bij de oorlogen uit het verleden en nu… Daarna trokken we naar het St. Alexius begijnhof, een oase van rust maar dringend aan restauratie toe; echt mooi erfgoed dat zeker bewaard moet blijven. Dendermonde telt heel wat kerken en zo kwamen we op de vlasmarkt aan de abdijkerk. Monumentaal en alweer getuigend van een roemrijk verleden.

Na een fijne, gezellige lunch wandelden we over de grote markt, voorbij het justitiepaleis naar de Schelde toe: na een verkenning van de gebouwen nu naar de mooie natuur.
Doorheen mooie parken en volkstuintjes kwamen we terug aan de Dender en terug aan het Sas. Het was stilaan rusttijd want de afstand was toch wel groter dan gedacht en de terugreis met de trein was aangebroken.

Het was een heel fijne dag, met fijne ontmoetingen en frisse humor. Volgend jaar terug?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *