Internationaliteit

Na een bescheiden begin in Lovendegem is onze congregatie uitgegroeid tot een internationale gemeenschap die aanwezig is in zestien landen in Europa, Azië en Afrika. Het zwaartepunt van de congregatie ligt vandaag in Azië en Afrika.

LANDEN

ZUSTERS

Jaar

Provincies en regio’s

Onze congregatie omvat 9 provincies, 1 vice-provincie en 2 regio’s. Onze provincies zijn Engeland-Ierland, Indië-Delhi, Indië-Ranchi, de Nederlandstalige Provincie, Pakistan, Sri Lanka, de Belgische Zuidprovincie, Congo-Sint-Bernardus en Congo-Sint-Vincentius. Rwanda is een vice-provincie en onze twee regio’s zijn Mali en Vietnam.

Bestuur

Het centrale bestuur of ‘generalaat’ van onze congregatie is in Brussel gevestigd en bestaat uit een internationaal team van zusters. 

Internationalisering

ALGEMENE OVERSTE

Onze huidige Algemene Overste is zuster Lucy Jacob Palliampallithara (midden). Ze is afkomstig uit Kerala, India.

RAADSZUSTERS

Zuster Lucy wordt met raad en daad bijgestaan door vier raadszusters: zr. Roshni Barla uit India, zr. Angélique Dikete uit Congo, zr. Cécile Ndaya uit Congo en zr. Deepthika Silva uit Sri Lanka.

CONTACT

Generalaat Zusters van Liefde van J.M.
Sint-Bernardusstraat 25
1060 Brussel
Tel: +32 (0)2 533 07 67
E-mail: generalate@scjm.org

Website Generalaat

Ondersteuning

Het team van het Generalaat wordt vervolledigd door de Algemene Econome zr. Rosily Mathew (links) en de Algemene Secretaresse zr. Kim-Chi Duong (rechts).