De provincie Sri Lanka

De provincie Sri Lanka

Als provincie wordt ons gevraagd om voor een andere provincie te bidden. Uiteraard is ons solidair gebed van uitermate groot belang. Voor ons als zusters van de Nederlandstalige provincie bidden we voor Sri Lanka.

Iets weten over elkaar is misschien de beste aanmoediging om onze zusters in gebed te gedenken. Het is ook wederkerig: zij bidden voor onze provincie.

Via deze weg willen wij iets meer informatie geven.

Je kan informatie vinden over deze provincie via de link: www.scjm.lk

Nog wat algemene gegevens:

Sri Lanka, ook de parel van de Indische oceaan genoemd is een eiland ten zuiden van India. De vorm van het eiland doet ook denken aan een traan… Dit mooie eiland heeft inderdaad al zeer veel meegemaakt, tranen zijn er dus genoeg voor de bewoners.

De bevolking bestaat uit een meerderheid van Singhalezen die vooral in het Zuidwestelijk gedeelte van het eiland wonen (ongeveer 70%), een Tamil bevolking, vooral in het Noorden, Noordoosten en ook in de hoofdstad (ongeveer 20%) en een Moslim bevolking die vooral in de oostelijke kuststreken woont.

De dominante godsdienst is het Boeddhisme. De Tamil bevolking is overwegend Hindoe en er is ook een christelijke minderheid.

Onze zusters, verdeeld over 28 gemeenschappen, leven zowel in het Noorden als in het Zuiden van het eiland. Zij zijn ook gevestigd in de Filippijnen, waar zij zich  met straatkinderen bezig houden.

In Sri Lanka zelf zijn vele zusters werkzaam in het onderwijs, in scholen van de Staat en in de parochies. Verder heeft de provincie enkele voorzieningen voor kinderen en jongeren met een beperking en ook enkele voor ouderen.

Wij bidden voor hen:

Heer,

Wij danken U  voor al de zusters die in de provincie Sri Lanka die hun volk dienen op eigen wijze en volgens hun mogelijkheden ons charisma als Zuster van Liefde van J.M. beleven.