De toestand in Sri Lanka wordt kritiek! Dringende vraag om te bidden!

De toestand in Sri Lanka wordt kritiek! Dringende vraag om te bidden!

In de nacht van 30 april op 1 mei 2022 zond de regering enkele tanks en een groot gepantserd voertuig naar de menigte die betoogt tegen de regering. De betogingen duren al weken en de toestand begint erg grimmig te worden. De bedoeling is de menigte uit elkaar te drijven, maar…

de jongeren omsingelden de politie en vertelden de politie dat zij ervan uitgaan dat de politie slechts orders uitvoert, maar in feite sympathiseert met het volk. Zij smeekten om niet uit elkaar geslagen of verwond te worden… terwijl wij naar de beelden op TV keken, zagen wij hoe de politie zich terugtrok en dit toegejuicht door de menigte.

Ook de gepantserde voertuigen trokken zich terug en de veteranen die dertig jaar geleden gewond werden in de burgeroorlog bevonden zich ook tussen de protesterende menigte. Zij gingen naar de soldaten die gereed stonden om te vuren en zegden aan de politie “broeders, ooit vochten wij samen; zullen jullie ons nu neerknallen en doden?

De spanning was te snijden, maar ook zij verlieten de scene.

Echt: God heeft de mensen bijgestaan…

Op 3 mei werd een motie van wantrouwen aan de voorzitter van het parlement overhandigd en op 6 mei gaat het hele land in staking…. Intussen is er geen brandstof tenzij men bereid is om urenlang in de rij te staan. De prijzen voor voedingsmiddelen rijzen de pan uit en de rekken in de winkels zijn leeg: geen medicijnen, geen gas, geen kerosine, geen olie en slechts af en toe elektriciteit.

Op het voornaamste terrein waar betoogd wordt blijft de menigte scanderen, de autoclaxons voegen in op deze melodie, niet alleen op ‘Galle Face Green” maar om het even waar zij soldaten zien… Ook zie je allerlei soorten mensen: jong en oud, uit alle rassen, vanuit alle godsdiensten, verenigd door muziek, zang en sketches die de menigte energie blijven geven… het is een soort karnaval sfeer, alleen weten we niet wanneer alles zal mislopen. Er is ook veel waakzaamheid en deze rol wordt vooral door zusters, priesters en monniken uitgeoefend.

Ook zijn er veel juristen en dokters aanwezig. Er zijn tentjes voor medische hulp en de onvermijdelijk rotzooi die zo’n grote massa veroorzaakt wordt iedere morgen weer opgeruimd. Fascinerend om te zien!

Intussen komen meer en meer feiten van grootschalige corruptie aan het licht.

Nieuw is dat mensen nu kamperen voor de officiële residentie van de Eerste minister.

Enkele jongeren en een monnik zijn in hongerstaking.

Op de avond van 3 mei braken honderden Boeddhistische monniken door de barricades en vatten post voor het huis van de president waar zij geruime tijd anti-regeringsslogans scandeerden, waarna zij terugkeerden naar Galle Face Green.

16 van onze Junioren (zusters) waren ook in de betoging tot laat in de nacht.

Met de algemene staking van 6 mei wordt de toestand kritiek.

Iedereen verwacht onlusten en geweld.

Zr. Anastasia die dit verslag zond vraagt dringend om ons gebed!!!