Afscheid van onze archivaris Kaat Leeman

Afscheid van onze archivaris Kaat Leeman

Het erfgoedhuis van de Zusters van Liefde JM en Kaat Leeman: ze worden altijd in één adem genoemd. Na bijna veertig jaar “trouwe” dienst aan de congregatie is de tijd gekomen om het iets rustiger aan te doen: Kaat gaat met pensioen. Op vrijdag 12 april 2024 werd ze uitgebreid gevierd en in de bloemetjes gezet door het algemeen bestuur van de congregatie.

Kaat en haar echtgenoot, de zusters van het generalaat, de zusters van Terhaegen en enkele medewerkers kwamen samen in de grote kapel voor een moment van gebed en dank. Daarna werd iedereen vergast op een aperitiefje, en een uitgebreide feestmaaltijd verzorgd door onze eigen medewerkers. Tijdens enkele toespraken werden de verdiensten van Kaat in het zonnetje gezet en werd er een geschenk overhandigd. Het samenzijn werd afgesloten met een vreugdezang en -dans.

Binnenkort kan je hier een uitgebreid interview lezen met Kaat, waarin ze zelf terug blikt op haar 40 jaar in dienst als archivaris van de congregatie.